Delta i det globala firandet av den nya Världslivsmedelsdagen 2023: Upptäck smaker från hela världen.Inledning

Vi lever i en underbar värld full av olika kulturer, människor och maträtter. Att fira denna mångfald kan vara en av de mest givande upplevelserna. Varje år, den 16 oktober, uppmärksammar vi Världslivsmedelsdagen för att öka medvetenheten om hunger och osäker livsmedelsförsörjning runt om i världen. I år firar Världslivsmedelsdagen 30 år, och vi har något alldeles speciellt i beredskap - den första upplagan av Global Celebration: Nya Världslivsmedelsdagen 2023.

Upptäck utsökta smaker från hela världen

Globalt firande: New World Food Day 2023 är en hyllning till internationella smaker, dofter och kulinariska traditioner. Den lyfter fram mat från hela världen och ger deltagarna möjlighet att prova traditionella rätter, smaka nya smaker och utvidga sina smaklökar. Varje land kommer att vara representerat på evenemanget, från den klassiska italienska pastarätten till de kryddiga dofterna av thailändsk gatumat. Alla kostpreferenser kommer att tillgodoses, så alla kommer att ha något gott att njuta av.

Årets evenemang kommer också att innehålla särskilda presentationer från kända kockar, som lyfter fram de unika tekniker som används för att skapa deras signaturrätter. Deltagarna kommer att få lära sig hemligheterna bakom en oförglömlig måltid, samt tips för att skapa en näringsrik och smakrik meny för middagsbjudningar. Från grunderna i matlagning, till konsten att lägga upp och presentera, kommer alla amatörkockar att kunna höja sitt spel.

Kul på matfestival

Under Global Celebration: New World Food Day 2023 kommer det att finnas massor av roliga aktiviteter att delta i. Gästerna kan utforska en interaktiv marknadsplats med lokala hantverksprodukter och specialingredienser. Kockar kommer att kunna titta på live matlagningsdemonstrationer och få praktisk erfarenhet av nya recept. Evenemanget kommer också att innehålla matlagningstävlingar och smaktester, där deltagarna kan dela med sig av sina favoritrecept och prova nya smaker.

Evenemanget avslutas med en stor final - Global Culinary Arts Showcase. Här kommer professionella toppkockar att samlas för att visa upp sina allra bästa rätter och tävla om utmärkelser. Det här kommer garanterat att bli ett spektakulärt evenemang med massor av läckra godsaker att njuta av.Globalt firande: New World Food Day 2023 är ett spännande tillfälle att uppleva det internationella kökets underverk. Prova smaker från hela världen, lär dig matlagningstips av mästerkockar och utforska en marknadsplats med hantverksmässiga produkter. Det här är din chans att delta i det globala firandet och upptäcka utsökta smaker från världens alla hörn.